.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Φρούτα και λαχανικά που προστατεύουν και θεραπεύουν!

Τα περισσότερα φρούτα, λαχανικά και διάφορα άλλα «πράσινα» τρόφιμα μπορούν, εφόσον καταναλώνονται σε επαρκείς ποσότητες, ακόμα και να θεραπεύσουν, όχι μόνο από κάποια μικροπροβλήματα υγείας, αλλά και από τις τρεις σοβαρότερες αιτίες θανάτου: Τον καρκίνο, τα καρδιακά και τα εγκεφαλικά νοσήματα. Συγκεντρώσαμε, λοιπόν, τα τρόφιμα αυτά ανά κατηγορία, καταγράψαμε πού ακριβώς βοηθά το κάθε ένα και για να σας βοηθήσουμε να εστιάσετε στο πρόβλημα που σας απασχολεί περισσότερο χρωματίσαμε με κόκκινο τα τρόφιμα που προστατεύουν από τον καρκίνο, με πράσινο τα τρόφιμα που προστατεύουν την καρδιά και με μπλε τα τρόφιμα που προστατεύουν από εγκεφαλικά νοσήματα. Κρατήστε την παρακάτω λίστα για την επόμενη φορά που θα αναρωτιέστε «τι να φάω σήμερα;».


* Φρούτα
- Μήλα: Προστατεύουν την καρδιά, αποτρέπουν την δυσκοιλιότητα, σταματούν την διάρροια, βελτιώνουν τη νεφρική ανεπάρκεια, «μαλακώνουν» τις αρθρώσεις.
- Βερίκοκα: Καταπολεμούν τον καρκίνο, ρυθμίζουν την πίεση, προστατεύουν την όραση, προστατεύον από Alzheimer, επιβραδύνουν την γήρανση.
- Αβοκάντο: Καταπολεμά τον διαβήτη, μειώνει την χοληστερίνη, αποτρέπει τα εμφράγματα, ρυθμίζει την πίεση, απαλύνει το δέρμα.
- Μπανάνες: Προστατεύον την καρδιά μας, μαλακώνουν τον βήχα, δυναμώνουν τα κόκαλα, ρυθμίζουν την πίεση, σταματούν την διάρροια.
- Μούρα: Καταπολεμούν τον καρκίνο, προστατεύουν την καρδιά μας, σταθεροποιούν το ζάχαρο, ενισχύουν τη μνήμη, αποτρέπουν τη δυσκοιλιότητα.
- Πεπόνι: Προστατεύει την όραση, ρυθμίζει την πίεση, μειώνει την χοληστερίνη, καταπολεμά τον καρκίνο, ενισχύει το ανοσοποιητικό.
- Κεράσια: Προστατεύουν την καρδιά μας, καταπολεμούν τον καρκίνο, θεραπεύουν την αϋπνία, επιβραδύνουν την γήρανση, προστατεύουν από τη νόσο Alzheimer.
- Σύκα: Βοηθούν στην απώλεια βάρους, βοηθούν στην αποτροπή εγκεφαλικών, μειώνουν την χοληστερίνη, καταπολεμούν τον καρκίνο, ρυθμίζουν την πίεση.
- Grapefruit: Προστατεύει από τα εμφράγματα, βοηθά στην απώλεια βάρους, βοηθά στην αποτροπή εγκεφαλικών, καταπολεμά τον καρκίνο του προστάτη, μειώνει την χοληστερίνη.
- Σταφύλια: Προστατεύουν την όραση, καταπολεμούν την πέτρα στα νεφρά, καταπολεμούν τον καρκίνο, βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος, προστατεύουν την καρδιά μας.
- Mango: Καταπολεμά τον καρκίνο, ενισχύει τη μνήμη, ρυθμίζει τον θυρεοειδή, βοηθά την πέψη, προστατεύει από την νόσο του Alzheimer.
- Πορτοκάλια: Ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, καταπολεμούν τον καρκίνο, προστατεύουν την καρδιά μας, ρυθμίζουν την αναπνοή.
- Ροδάκινα: Θεραπεύουν την δυσκοιλιότητα, καταπολεμούν τον καρκίνο, βοηθούν στην αποτροπή εγκεφαλικών, βοηθούν την πέψη, βοηθούν στις αιμορροΐδες.
- Ανανάς: Δυναμώνει τα κόκαλα, απαλύνει το κρύωμα, βοηθά την πέψη, εξαφανίζει οζίδια, σταματά την διάρροια.
- Δαμάσκηνα: Επιβραδύνουν την γήρανση, θεραπεύουν την δυσκοιλιότητα, ενισχύουν τη μνήμη, μειώνουν την χοληστερίνη, προστατεύουν από καρδιακές παθήσεις.
- Φράουλες: Καταπολεμούν τον καρκίνο, προστατεύουν την καρδιά μας, ενισχύουν τη μνήμη, μειώνουν το άγχος.
- Καρπούζι: Προστατεύει τον προστάτη, βοηθά στην απώλεια βάρους, μειώνει την χοληστερίνη, βοηθά στην αποτροπή εγκεφαλικών, ρυθμίζει την πίεση.

* Λαχανικά
- Αγκινάρα: Βοηθά στην πέψη, μειώνει την χοληστερίνη, προστατεύει την καρδιά μας, σταθεροποιεί το ζάχαρο, προστατεύει από ηπατίτιδες.
- Φασόλια: Αποτρέπουν την δυσκοιλιότητα, βοηθούν την αιμορροΐδες, μειώνουν την χοληστερίνη, καταπολεμούν τον καρκίνο, σταθεροποιούν το ζάχαρο.
-Παντζάρια: Ρυθμίζουν την πίεση, καταπολεμούν τον καρκίνο, δυναμώνουν τα κόκαλα, προστατεύουν την καρδιά μας, βοηθούν στην απώλεια βάρους.
- Μπρόκολο: Δυναμώνει τα κόκαλα, προστατεύει την όραση, καταπολεμά τον καρκίνο, προστατεύει την καρδιά μας, ρυθμίζει την πίεση.
- Λάχανο: Καταπολεμά τον καρκίνο, αποτρέπει την δυσκοιλιότητα, βοηθά στην απώλεια βάρους,προστατεύει την καρδιά μας, βοηθά στις αιμορροΐδες.
- Καρότα: Προστατεύουν την όραση, προστατεύουν την καρδιά μας, αποτρέπουν την δυσκοιλιότητα, καταπολεμούν τον καρκίνο, βοηθούν στην απώλεια βάρους.
- Κουνουπίδι: Προστατεύει από τον καρκίνο του προστάτη, καταπολεμά τον καρκίνο του μαστού, δυναμώνει τα κόκαλα, εξαφανίζει τις μελανιές, προφυλάσσει από καρδιακές παθήσεις.
- Καυτερές πιπεριές (τσίλι): Βοηθούν την πέψη, απαλύνουν τον πονόλαιμο, θεραπεύουν την ιγμορίτιδα, καταπολεμούν τον καρκίνο, ενισχύουν το ανοσοποιητικό.
- Σκόρδο: Μειώνει την χοληστερίνη, ρυθμίζει την πίεση, καταπολεμά τον καρκίνο, σκοτώνει τα βακτηρίδια, καταπολεμά τους μύκητες.
- Λεμόνια: Καταπολεμούν τον καρκίνο, προστατεύουν την καρδιά μας, ρυθμίζουν την πίεση, απαλύνουν το δέρμα, θεραπεύουν το σκορβούτο.
- Πράσινο λεμόνι (lime): Καταπολεμά τον καρκίνο, προστατεύει την καρδιά μας, ρυθμίζει την πίεση, απαλύνει το δέρμα, θεραπεύει το σκορβούτο.
- Μανιτάρια: Ρυθμίζουν την πίεση, μειώνουν την χοληστερίνη, σκοτώνουν τα βακτηρίδια, καταπολεμούν τον καρκίνο, δυναμώνουν τα κόκαλα.
- Κρεμμύδια: Μειώνουν τον κίνδυνο εμφράγματος,καταπολεμούν τον καρκίνο, σκοτώνουν τα βακτηρίδια, μειώνουν την χοληστερίνη, καταπολεμούν τους μύκητες.
- Γλυκοπατάτα: Προστατεύει την όραση, φτιάχνει την διάθεση, καταπολεμά τον καρκίνο, δυναμώνει τα κόκαλα.
- Ντομάτα: Προστατεύει τον προστάτη, καταπολεμά τον καρκίνο, μειώνει την χοληστερίνη, προστατεύει την καρδιά μας.

* Άλλα τρόφιμα
- Κάστανα: Βοηθούν στην απώλεια βάρους,προστατεύον την καρδιά μας, μειώνουν την χοληστερίνη, καταπολεμούν τον καρκίνο, ρυθμίζουν την πίεση.
- Ψάρι: Προστατεύει την καρδιά μας, ενισχύει την μνήμη, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, καταπολεμά τον καρκίνο.
- Λιναρόσποροι: Βοηθούν την πέψη, καταπολεμούν τον διαβήτη, προστατεύουν την καρδιά μας, βελτιώνουν την πνευματική μας υγεία, ενισχύουν το ανοσοποιητικό.
- Πράσινο τσάι: Καταπολεμά τον καρκίνο, προστατεύει την καρδιά μας, βοηθά στην αποτροπή εγκεφαλικών, βοηθά στην απώλεια βάρους, σκοτώνει τα βακτηρίδια.
- Μέλι: Επουλώνει πληγές, βοηθά στην πέψη, προστατεύει από έλκη, αυξάνει την ενέργεια, καταπολεμά τις αλλεργίες.
- Βρώμη: Μειώνει τη χοληστερίνη, καταπολεμά τον καρκίνο, καταπολεμά τον διαβήτη, θεραπεύει την δυσκοιλιότητα, απαλύνει το δέρμα.
- Ελαιόλαδο: Προστατεύει την καρδιά μας, βοηθά στην απώλεια βάρους, καταπολεμά τον καρκίνο, καταπολεμά τον διαβήτη, απαλύνει το δέρμα.
- Φιστίκια: Προστατεύουν από καρδιακές παθήσεις, βοηθούν στην απώλεια βάρους, καταπολεμούν τον καρκίνο του προστάτη, μειώνουν την χοληστερίνη, αλλά: δημιουργούν-επιδεινώνουν τις πεπτικές διαταραχές.
- Ρύζι: Προστατεύει την καρδιά μας, καταπολεμά τον διαβήτη, καταπολεμά την πέτρα στα νεφρά, καταπολεμά τον καρκίνο, βοηθά στην αποτροπή εγκεφαλικών.
- Καρύδια: Μειώνουν την χοληστερίνη, καταπολεμούν τον καρκίνο, ενισχύουν την μνήμη, φτιάχνουν την διάθεση, προστατεύουν από καρδιακές παθήσεις.
- Νερό: Βοηθά στην απώλεια βάρους,καταπολεμά τον καρκίνο, καταπολεμά την πέτρα στα νεφρά, απαλύνει το δέρμα.
- Σπόροι σιταριού: Καταπολεμούν τον καρκίνο του προστάτη, θεραπεύουν την δυσκοιλιότητα, μειώνουν την χοληστερίνη, βοηθούν στην αποτροπή εγκεφαλικών, βελτιώνουν την πέψη.
- Πίτουρο: Καταπολεμά τον κολονιαίο προστάτη, θεραπεύει την δυσκοιλιότητα, μειώνει την χοληστερίνη, βοηθά στην αποτροπή εγκεφαλικών, βελτιώνει την πέψη.
- Γιαούρτι: Προστατεύει από έλκη, δυναμώνει τα κόκαλα, μειώνει την χοληστερίνη, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, βοηθά την πέψη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου