.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Η ΜΥΓΑ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ

H μύγα της Μεσογείου έχει μήκος 4-6mm και πλάτος 1.2-2.0 mm. Tα χρώματα της είναι καφέ, κίτρινο, και μαύρο H μύγα της Μεσογείου αναπαράγεται όλο το χρόνο, με αλληλεπικαλυπτόμενες γενιές, όσο το επιτρέπει ό καιρός. Στις περιοχές της Μεσογείου, ο πληθυσμός κατά τη διάρκεια του χειμώνα βρίσκεται σε μορφή νύμφης στο έδαφος, ή ως λάρβα σε φρούτο,  ή ως ενήλικη. O κύκλος ζωής από το αυγό μέχρι το ακμαίο παίρνει περίπου ένα μήνα σε θερμοκρασία 25οC. Tα αυγά που εναποτίθενται από το θηλυκό μέσα στο φρούτο εκκολάπτονται σε περίπου δύο μέρες. Tα τρία προνυμφικά στάδια κατά τη διάρκεια των οποίων το έντομο τρέφεται με τη σάρκα του φρούτου κρατούν γύρω στις δέκα μέρες, οπότε η προνύμφη βγαίνει από το φρούτο και χώνεται στο έδαφος, όπου δημιουργεί το σκληρό νυμφικό περίβλημα από το οποίο θα εξέλθει σαν ενήλικη αφού περάσουν περίπου 14 μέρες.
    
ΠΑΓΙΔΑ ΓΙΑ ΜΥΓΑ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ

ΜΥΓΑ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ

ΜΥΓΑ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ

ΜΥΓΑ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ


ΜΥΓΑ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ
Αυτό το έντομο επιτίθεται σε πάνω από 260 διαφορετικούς καρπούς, άνθη, λαχανικά και καρύδια. Προτιμά τους καρπούς που είναι ώριμοι, χυμώδεις, με λεπτό φλοιό. Παρόλο που θεωρείται από τους κύριους εχθρούς εσπεριδοειδών, προσβάλλει τα ροδάκινα, τα αχλάδια, τα ρόδια και τα μηλοειδή. Η κάμπια προκαλεί ζημιές καθώς τρέφεται διατρυπώντας τον καρπό. Το υλικό της προσβεβλημένης παραγωγής ατονεί. Η κάμπια δημιουργεί ένα πολτό από τα φαγωμένα μέρη γύρω από τον πυρήνα και την μολύνει. Μπορούμε να βρούμε δύο σχισμές στην επιφάνεια του καρπού. Η μικρότερη δείχνει πού έχει εναποτεθεί το αυγό και η μεγαλύτερη από πού έφυγε η κάμπια.
ΜΥΓΑ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ
Η βιολογική καταπολέμηση της μύγας της Μεσογείου είναι πολύ δύσκολη. Για τον έλεγχο και την καταπολέμησή τους κυκλοφορούν διάφορες παγίδες χρωματικές, κολλώδεις ή φερομονικές για να προσελκύουν τα διάφορα βλαβερά έντομα.  Μια από τις ευκολότερες λύσεις και ίσως από τις λιγότερο επικίνδυνες είναι η χρήση εντομοπαγίδας πάνω στα δέντρα. Εάν κάποιος θέλει μόνος του να δημιουργήσει εντομοπαγίδες μπορεί να το κάνει αλλά η αποτελεσματικότητα τους δεν είναι σίγουρη. Σε ένα πλαστικό δοχείο όπως αυτό του γάλατος περνούμε μια σωλήνα πλαστική η οποία θα έχει 4 τρύπες. Μέσα στο δοχείο τοποθετούμε ένα ποτήρι κρασί, ένα κομμάτι χταπόδι και νερό και αναπληρώνεται όταν εξατμίζεται.

Πηγή>http://biofresh.com.cy/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου