.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Ανακύκλωση φελιζόλ στην Ιεράπετρα



Μια νέα δυνατότητα παρέχεται στο εξής στους καλλιεργητές κηπευτικών και σε όσους χρησιμοποιούν συσκευασίες φελιζόλ από την Υπηρεσία Καθαριότητας και Περιβάλλοντος του Δήμου Ιεράπετρας.
Στον αύλειο χώρο της Αγρέξ έχουν τοποθετηθεί ειδικά κοντέινερ στα οποία οι πολίτες μπορούν να αφήνουν τις συσκευασίες φελιζόλ προκειμένου αυτές να οδηγούνται στην ανακύκλωση.
Ο εν λόγω χώρος παραμένει ανοικτός καθημερινά καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, δίνοντας έτσι στους πολίτες τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση οποιαδήποτε ώρα επιθυμούν, ενώ στο ίδιο σημείο έχει τοποθετηθεί και ειδικό κοντέινερ για την ανακύκλωση των χάρτινων συσκευασιών.
Όπως ανέφερε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, κ. Αργύρης Πανταζής «Οι παραγόμενες ποσότητες φελιζόλ στην Ιεράπετρα είναι αρκετά μεγάλες λόγω και των θερμοκηπιακών καλλιεργειών, οπότε ήταν επιτακτική η ανάγκη να προχωρήσουμε στην ανακύκλωσή τους διευκολύνοντας έτσι και τους καλλιεργητές.
Στον συγκεκριμένο χώρο της Αγρεξ που τοποθετήθηκαν τα κοντέινερ πρόκειται να δημιουργηθεί το green point. Στην πραγματικότητα είμαστε στην πρώτη φάση υλοποίησής του αναμένεται η προμήθεια και των υπόλοιπων μέσων που θα μας επιτρέψουν να έχουμε στο δήμο μας ένα πρότυπο χώρο ανακύκλωσης.
Σε πρώτη φάση προτρέπουμε όλους τους πολίτες να εναποθέτουν στο συγκεκριμένο σημείο τις συσκευασίες φελιζόλ και σε καμία περίπτωση να μην τα πετούν ανεξέλεγκτα στην ύπαιθρο επιβαρύνοντας έτσι το περιβάλλον. Ο χώρος είναι προσβάσιμος καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας».

Πηγή>http://www.hxonews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου