.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

«ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΩΝ


Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις και τις τοποθετήσεις του υπηρεσιακού Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Μελά οι διαδικασίες για τα βοσκοτόπια και η αντιστοίχησή τους με το ΟΣΔΕ έχουν σταματήσει. Η μη έκδοση των προσωρινών δικαιωμάτων των κτηνοτρόφων, έχουν ως αποτέλεσμα να μην μπορεί να πληρωθεί φέτος, για πρώτη φορά στα χρονικά, τόσο η προκαταβολή του 50% της Ενιαίας Ενίσχυσης, που θα έπρεπε κανονικά να γίνει τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους, όσο και η εξόφλησή της, διαδικασία που κανονικά θα έπρεπε, όπως κάθε χρόνο, να ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο του 2015.



Η μη ολοκλήρωση των Σχεδίων Βόσκησης θα συμπαρασύρει συνολικά την πληρωμή των επιδοτήσεων.

Στην πρόσφατη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Δημήτριου Μελά με Φορείς του Αγροτικού και Συνεταιριστικού χώρου συζητήθηκε το θέμα των βοσκοτόπων και της κατανομής των νέων δικαιωμάτων, ζητήματα τα οποία θα πρέπει άμεσα να διευθετηθούν, άλλως δεν μπορούν να βγουν τα νέα δικαιώματα για την κατοχύρωση της φυτικής και ζωικής παραγωγής και κατ’ επέκταση της πληρωμής της Ενιαίας Βασικής Ενίσχυσης-Επιδότησης.

Επιβάλλεται η άμεση ολοκλήρωση των προσωρινών Διαχειριστικών Σχεδίων με σύγχρονη τεχνική λύση σε επίπεδο Νομού με τη βοήθεια των Συνεταιριστικών Οργανώσεων, που έχουν την τεχνογνωσία με τις πύλες ΟΣΔΕ.

Η όλη διαδικασία αυτή πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο, μέχρι τέλος Οκτωβρίου, διαφορετικά υπάρχει πολύ μεγάλος κίνδυνος να χαθούν επιδοτήσεις.

 Η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με τον ΟΠΕΚΕΠΕ έχει ολοκληρώσει την εκπαίδευση του προσωπικού της Περιφέρειας (χρήστες) που θα ασχοληθούν με την κατανομή. Επίσης η Περιφέρεια έχει ζητήσει τους εκπροσώπους των δήμων που θα συμμετέχουν στις επιτροπές κατανομής και αναμένουμε από το Υπουργείο να προχωρήσει στο τελικό στάδιο. Δυστυχώς όμως μέχρι σήμερα δεν έγινε τίποτα από τη μεριά του Υπουργείου.



 

Νίκος Δασκαλάκης



                                                                                         

Πρόεδρος ΕΑΣ Ιεράπετρας

         

Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος

Πηγή>http://www.radiovereniki.gr/





σε θέματα Πρωτογενή Τομέα  στην Π.Ε. Λασιθίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου