.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Σφηγκοφωλιές των εμπόρων τα αγροτικά δημοπρατήρια!




Οι έμποροι κάνουν τα πάντα για να αναγκάσουν τον παραγωγό να απαξιώσει τον θεσμό του δημοπρατηρίου.Γι αυτό και δημιουργούνται ανεπίτρεπτες καταστάσεις στη λειτουργία τους.

Σε μερικά αγροτικά δημοπρατήρια,έχουν παρατηρηθεί:

-Αδιαφάνεια στις δημοπρασίες και συναλλαγές κάτω απο το τραπέζι!

Οικονομικοί εκβιασμοί και εκδιώξεις μικρών παραγωγών απο μετοχικούς συνεταιρισμούς με "ενυπόγραφη εθελοντική αποχώρηση" χωρίς επιστροφή της αξίας της μετοχής...

Παράδοση προιόντων σε έμπορους εκτός δημοπρασίας, σε χαμηλές τιμές.

Ελεγχοι για την ποιότητα των προιόντων απο άτομα άσχετα και αναρμόδια!Αυτοί οι έλεγχοι είναι δουλειά της αγορανομίας και όχι του κάθε τυχάρπαστου εργάτη.

Κρυφές παραχωρήσεις σε "ημέτερους"  εμπόρους, παρτίδων που έχουν χαρακτηριστεί αποσυρόμενες.

Καταστρατήγηση της έννοιας "συνεταιρισμός" αφού εκδίδονται κανονισμοί,όροι και προυποθέσεις, ερήμην των μελών απο τους "ιδρυτές"!

Κακομεταχείριση των προιόντων απο τους φορτοεκφορτωτές που επικαλούνται "φόρτο εργασίας",την ίδια στιγμή που ο παραγωγός δίνει τον καλύτερο του εαυτό γιά την σωστή συσκευασία και παρουσίαση των προιόντων του,σεβόμενος τον δικό του κόπο αλλά και της οικογένειάς του.

Ελειπής ενημέρωση του παραγωγού για την διακίνηση των προιόντων του.

Μεγάλη καθυστέρηση πληρωμών του παραγωγού πολύ πέρα απο το νόμιμο χρονικό περιθώριο,την ίδια στιγμή που όλα τα προιόντα σε όλες τις αγορές,χονδρικές και λιανικές,διακινούνται απολύτως τοις μετρητοίς!!

Μεγάλο παιχνίδι με τις επιστροφές και τις πληρωμές ΦΠΑ,εις βάρος του παραγωγού.Προσέξτε τις εκκαθαρίσεις σας.Πολλές παρτίδες χαρακτηρίζονται εξαγώγιμες, ενώ δεν είναι, για να μην πληρώνει ο έμπορος το ΦΠΑ,και επομένως να χάνεται απο την τσέπη του παραγωγού!!

Προσέξτε τα δελτία παραλαβής των προιόντων σας.Σε κάποια δημοπρατήρια,αναγράφεται σαν σκοπός διακίνησης,άλλοτε "δημοπράτηση" και άλλοτε "πώληση".Γιατί άραγε?Αν πρόκειται για πώληση,τότε,σε ποιά τιμή?

Σε περιπτώσεις που έγιναν παρατηρήσεις η εκφράστηκαν απορίες απο παραγωγούς για τα παραπάνω, οι αγρότες εισέπραξαν ένα μαφιόζικο μονόλογο:"Αν δε σ,αρέσει,πήγαινε αλλού!!"

Μήπως  θα έπρεπε να γίνει κάποια εισήγηση ώστε να επανακαθοριστούν απο το κράτος οι όροι λειτουργίας των αγροτικών δημοπρατηρίων?Μήπως τελικά η ενιαία δημοπράτηση είναι η πιό σωστή λύση?

Δυστυχώς,κάποιοι διαχειριστές δημοπρατηρίων,θεωρούν δεδομένους τους παραγωγούς και επιδίδονται αποκλειστικά σε τακτικές προσέλκυσης εμπόρων. Να θυμίσουμε ότι τα δημοπρατήρια που πήγαν με τα "νερά"των εμπόρων,έχουν περιέλθει σήμερα σε μή αναστρέψιμη κατάσταση υπολειτουργίας και χρησιμοποιούν τον τίτλο "συνεταιρισμός" σαν πατερίτσα για να μην κλείσουν...




Αναρτήθηκε από:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου