.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

Πόσες κότες επιτρέπονται σε κατοικημένη περιοχή. Τι γίνετε με τους παραβάτες



Διατηρώ κότες σε κατοικιμένη περιοχή και πλέον έχω μάθει όλη τη νομοθεσία απέξω και ανακατωτά. Έτσι θα σας διαφωτίσω και εσάς για να γνωρίζετε. Καταρχήν όπου και να ρωτήσετε, πχ υγειονομικό αστυνομία κλπ, θα σας δώσουν εντελώς λάνθασμένες πληροφορίες. Δεν ξέρουν τι τους γίνετε. Καλά όμως για την αστυνομία, αλλά όταν μια υπηρεσία υποτίθεται γνωρίζει, και έρχεται και σου κάνει "μύνηση" και οι ίδιοι δεν γνωρίζουν καν τους νόμους, δεν είναι ξεφτίλα; Πάμε λοιπόν να πούμε δυο τρία πραγματάκια για το θέμα αυτό, γιατί δεν είναι να εμπιστεύεστε κανέναν πλέον.
Καταρχήν να πούμε ότι και στη πόλη αλλά και σε όλες τις περιοχές επιτρέπεται να έχουμε ένα κοτετσάκι, αρκεί βέβαια να τηρούμε την απόσταση 30 μέτρων απο τις γύρω κατοικίες, και φυσικά να έχουμε λίγες σε αριθμό κότες. Πχ σε μια πόλη όπως η Θεσσαλονίκη η ή Αθήνα επιτρέπονται έως και 20 κότες, αρκεί το κοτέτσι να απέχει τουλάχιστον 30 μέτρα απο τα άλλα σπίτια. Στις περιφέρειες δε των πόλων επιτρέπονται 30 κότες, πάλι σε απόσταση 30 μέτρων απο τα άλλα σπίτια. Δεν υπάρχει μέρος που να "ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΟΙ ΚΟΤΕΣ" σύμφωνα πάντα με όσα ορίζει ο νόμος.

Για να έχουμε πρόβλημα με τις κότες μας εντός πόλεως, πρέπει να είμαστε ακριβώς δίπλα σε άλλα σπίτια, ή να έχουμε πάρα πολλές σε αριθμό πχ 50 ή 100. Για να έχουμε πρόβλημα με τις κότες πρέπει να μας κάνουν καταγγελίες. Χρειάζεται ένας κακός γείτονας για να συμβεί αυτό, και στην Ελλάδα του σήμερα υπάρχουν πάρα πολλοί τέτοιο, ζούν ανάμεσα μας. Αν λοιπόν γίνει καταγγελία στο υγειονομικό, αυτό έρχεται για επιτόπιο έλεγχο. Πρέπει όταν έρθει να είναι όλα πεντακάθαρα - να μην υπάρχουν μυρωδιές - οι κότες να είναι λιγότερες απο 20 σε περίπτωση πόλης, και απόσταση 30 μέτρων απο άλλα σπίτια. Αν δεν τηρούμε αυτά τα κριτήρια, το υγειονομικό μας δίνει διορία 1-2 μήνες να πάρουμε τις κότες, και επανέρχεται για δεύτερο έλεγχο.

Αν και πάλι δε συμμορφωθούμε στις διατάξεις του νόμου, το υγειονομικό λειτουργεί αυτεπάγγελτα και στέλνει δικογραφία μέσω της αστυνομίας στο δικαστήριο. Η διαδικασία όλη παίρνει πάνω απο 6 μήνες, και όταν γίνει το δικαστήριο, μπορεί να μας επιβληθεί κάποια ποινή η πρόστιμο για την παράβαση υγειονομικής διατάξεως. Τις κότες πρέπει δηλαδή να τις μετακινήσουμε πριν το υγειονομικό έρθει για δεύτερη φορά να κάνει έλεγχο.

Γενικά δεν έχω ακούσει να επιβάλλεται πρόστιμο σε κανέναν για κότες. Επειδή είναι πάρα πολλές οι καταγγελίες πλέον, ο κόσμος ενοχλείτε απο τα πάντα, τα δικαστήρια δεν ασχολούνται με τόσο μικρά περιστατικά. Πολλές φορές παραγράφονται όλα αυτά τα μικρά αδικήματα. Μα πως μπορεί άλλωστε ένα δικαστήριο με τόσες υποθέσεις, φόνους ναρκωτικά, εγκλήματα, να ασχολείται με κότες και αρνιά. Όπως μου είχε πεί επιθεωρητής του υγειονομικού, όλη μέρα οι υπηρεσίες της τρέχουν για κότες. Όπως μου είπε χαρακτηριστικά "έχουμε πάρα πολλές υποθέσεις για κότες, απο το πρωί τρέχουμε σήμερα. Τώρα θα πάμε για έναν που έχει αρνί στο πίσω μέρος του σπιτιού του". Η εποχή τότε ήταν πρίν το Πάσχα, οπότε συνηθίζεται ο κόσμος να παίρνει αρνή για το Πάσχα. Πλέον οι καταγγελίες ανάμεσα μας έχουν αυξηθεί κατακόρυφα.

Αναλυτικά η νομοθεσία
α) Χωριά και οικισµοί µέχρι 500 κατοίκους
Επιτρέπεται η διατήρηση δύο (2) µεγάλων ζώων (άλογο, αγελάδα, µοσχάρι κ.λ.π.), δέκα (10) µικρών ζώων(πρόβατα, γίδια) µε τα παράγωγά τους, όχι πάνω από δέκα οκτώ (18) συνολικά, σαράντα (40) ορνιθοειδή και τριάντα (30) κουνέλια η πενήντα (50) ορνιθοειδή και είκοσι (20) κουνέλια. Επίσης επιτρέπεται η διατήρηση, σε απόσταση τουλάχιστον εβδοµήντα (70) µέτρων από διπλανή κατοικία η χώρους προστασίας, χοιρινών µέχρι τελικής πάχυνσης, όχι πάνω από πέντε (5)

β) Χωριά και οικισµοί από 500-1000 κατοίκους
Επιτρέπεται η διατήρηση ενός (1) µεγάλου ζώου (άλογο, αγελάδα, µοσχάρι κ.λ.π.) έξη (6) µικρών ζώων (πρόβατα, γίδια) µε τα παράγωγά τους, όχι πάνω από δέκα (10) συνολικά, τριάντα (30) ορνιθοειδή και είκοσι (20) κουνέλια, η σαράντα (40) ορνιθοειδή και δέκα (10) κουνέλια. Επίσης επιτρέπεται η διατήρηση, σε απόσταση τουλάχιστον ογδόντα (80) µέτρων από διπλανή κατοικία η χώρους προστασίας, δύο (2) χοιρινών µέχρι τελικής πάχυνσης.

γ) Κωµοπόλεις χωριά και οικισµοί από 1000-2000 κατοίκους
Επιτρέπεται η διατήρηση τριών (3) µικρών ζώων (πρόβατα, γίδια) µε τα παράγωγά τους, όχι πάνω από έξη (6), είκοσι πέντε (25) ορνιθοειδή και είκοσι (20) κουνέλια η τριάντα πέντε (35) ορνιθοειδή και δέκα (10) κουνέλια. Επίσης επιτρέπεται η διατήρηση, σε απόσταση τουλάχιστον εκατό πενήντα (150) µέτρων από διπλανή κατοικία, η χώρους προστασίας, ενός χοιρινού µέχρι τελικής πάχυνσης.

δ) Κωµοπόλεις και πόλεις από 2000-5000 κατοίκους

Επιτρέπεται η διατήρηση δύο (2) µικρών ζώων (πρόβατα, γίδια) µε τα παράγωγά τους, όχι πάνω από τέσσερα (4), είκοσι (20) ορνιθοειδή και είκοσι (20) κουνέλια η τριάντα (30)ορνιθοειδή και δέκα (10) κουνέλια. Επίσης επιτρέπεται η διατήρηση, στις παρυφές και σε αραιοκατοικηµένη περιοχή και σε απόσταση τουλάχιστον διακοσίων (200) µέτρων από χώρους προστασίας, ενός (1) χοιρινού µέχρι τελικής πάχυνσης.

ε) Πόλεις από 5000-20000 κατοίκους

Επιτρέπεται η διατήρηση είκοσι (20)ορνιθοειδών και είκοσι (20) κουνελιών η τριάντα (30) ορνιθοειδών και δέκα (10)κουνελιών. Στις παρυφές των πόλεων αυτών, σε αραιοκατοικηµένη περιοχή και σε οικόπεδο τουλάχιστον πεντακοσίων (500) τ.µ. τη κατοικία του επιτρέπεται και η διατήρηση συνολικά τριών (3) µικρών ζώων (πρόβατα, γίδια)

στ) Πόλεις πάνω από 20000 κατοίκους

Επιτρέπεται η διατήρηση είκοσι (20)ορνιθοειδών η δέκα (10) ορνιθοειδών και δέκα (10) κουνελιών, στις παρυφές δε των πόλεων αυτών στη περιµετρική ζώνη και σε αραιοκατοικηµένες περιοχές επιτρέπεται η διατήρηση είκοσι (20) ορνιθοειδών και δέκα (10) κουνελιών η τριάντα (30)ορνιθοειδών.

Οι παραπάνω πτηνο-κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις-δοµές θα πληρούν τους επιβαλλόµενους όρους υγιεινής και προστασίας του Περιβάλλοντος πάντα στην απόσταση των τριάντα (30) µέτρων από χώρους προστασίας, η απόσταση δε αυτή µπορεί να αυξοµειωθεί κατά 25% ανάλογα µε τις επικρατούσες τοπικές συνθήκες και πάντα κατά την κρίση των αρµοδίων υγειονοµικών οργάνων.

Στον όρο ορνιθοειδή υπάγονται, οι ωοτόκες όρνιθες, τα κοτόπουλα πάχυνσης, οι πάπιες, οι χήνες, οι ινδιάνοι (γαλοπούλες), φραγκόκοτες, φασιανοί, πέρδικες, ορτύκια, στρουθοκάµηλοι.

Ο πληθυσµός των οικισµών, χωριών, κωµοπόλεων και πόλεων ορίζονται µε την τελευταία απογραφή της επικράτειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου