.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

Είναι λύση η πολτοποίηση και ενσωμάτωση των υπολειμμάτων μέσα στα θερμοκήπια;



Τη δική του επιστημονική άποψη για  ένα θέμα που απασχολεί και θα απασχολήσει πολύ περισσότερο το άμεσο μέλλον την περιοχή της Ιεράπετρας σχετικά με τη χρήση των φυτικών υπολειμμάτων δίνει στο Ράδιο Λασίθι ο καθηγητής του ΤΕΙ Κρήτης στο τμήμα Τεχνολόγων-Γεωπώνων, Θρασύβουλος Μανιός.
Ο κ. Μανιός, γνώστης της θερμοκηπιακής Ιεράπετρας, έχει ασχοληθεί με τα φυτικά υπολείμματα της περιοχής τα τελευταία 19 χρόνια και όπως λέει, όπως συμβαίνει και στην υπόλοιπη Ελλάδα καμία λύση δεν έχει δοθεί και το πρόβλημα με τα αγροτικά υπολείμματα είναι κάτι παρουσιάζεται παντού.
Όπως λέει τα φυτικά υπολείμματα των θερμοκηπίων έχουν δύο βασικά προβλήματα που δυσκολεύουν την κομποστοποίηση σε μονάδα ή και πολτοποιησή εντός θερμοκηπίου.

Πηγή:radiolasithi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου