.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

Κρεμμύδια και Σκόρδα – Πως κάνουμε πλεξούδες για να τα συντηρήσουμε

Πλεξούδες Σκόρδα Κρεμμύδια

Μία γαλλική πλεξούδα είναι ότι πρέπει για τα κρεμμύδια σου η τα σκόρδα σου. Για να την πετύχεις πάρε μία ντουζίνα ή και περισσότερα κρεμμύδια που έχουν ακόμα τα κοτσάνια τους και ξεκίνα με τρία από αυτά προσθέτοντας και τα υπόλοιπα σιγά σιγά στο “παιχνίδι”. Το αποτέλεσμα είναι μία όμορφη πλεξούδα κρεμμυδιών που μπορείς να κρεμάσεις στην κουζίνα σου και να χρησιμοποιείς όποτε χρειάζεσαι. 
Τα κρεμμύδια σε πλεξούδα δεν είναι μόνο αισθητικά όμορφα. Η τεχνική της πλεξούδας και του κρεμάσματός της βοηθάει στην καλύτερη κυκλοφορία του αέρα γύρω από τα κρεμμύδια σε σχέση με όταν τα αποθηκεύεις απλά σε ένα ντουλάπι. Παρόλα αυτά, αν δε χρησιμοποιείς τα κρεμμύδια σου αμέσως ή σε σύντομο χρονικό διάστημα, κρέμασέ τα σε ένα δροσερό, σκοτεινό μέρος για να τα διατηρείς περισσότερο.
pleksouda-kremmidia-1
Για να μπορέστε να διατηρήσετε καλά τα ξερά κρεμμύδια και να μην μουχλιάσουν, είναι απαραίτητο να τα αφήσετε 2-3 ημέρες απλωμένα σε στεγασμένο μέρος για να στεγνώσουν. Μπορείτε να τα αφήσετε και στο σημείο που τα ξεριζώσατε, αν μπορέσετε να εξασφαλίσετε την Υψηλή διαβεβαίωση ότι δεν θα βρέξει. Φροντίστε όμως να τα σκεπάζετε τη νύχτα για να μην τα επηρεάζει η πρωινή δροσιά.
Αφού στεγνώσανε ήρθε η ώρα για το πλέξιμο.Κόψτε τα μουστάκια (ρίζες) από τα κρεμμύδια/σκόρδα σε μήκος περίπου 2,5 με 3 εκατοστά. Αφαιρέστε και καθαρίσετε από υπόλοιπα χώματος.

Βήμα 1

Πλεξούδες Σκόρδα Κρεμμύδια Βήμα 1
Αρχίστε την πλεξούδα, χρησιμοποιώντας τα τρία μεγαλύτερα κρεμμύδια/σκόρδα.
Τοποθετήστε ένα κρεμμύδι/σκόρδο στην κορυφή και τα άλλα δύο κρεμμύδια/σκόρδα δεξιά και αριστερά του και λίγο πιο κάτω.

Βήμα 2

Πλεξούδες Σκόρδα Κρεμμύδια Βήμα 2
Πάρτε τα φύλλα από το κρεμμύδι/σκόρδο Α και διπλώστε το από κάτω και γύρω από τους βολβούς των κρεμμυδιών Β και Γ (δείτε τη φωτογραφία).
Σφίξτε προσεκτικά τα φύλλα και τοποθετήστε τα ξανά στην αρχική τους κατεύθυνση.
Έτσι έχετε φτιάξει έναν “κόμπο” στη βάση της πλεξούδας.

Βήμα 3

Πλεξούδες Σκόρδα Κρεμμύδια Βήμα 3
Πάρτε ένα κρεμμύδι/σκόρδο και τοποθετήστε το πάνω και στο μέσο των κρεμμυδιών/σκόρδων Α, Β και Γ.
Ευθυγραμμίστε τα φύλλα του νέου κρεμμυδιού/σκόρδου με τα φύλλα του κρεμμυδιού/σκόρδου Β.
Τώρα θα πρέπει να έχετε και πάλι τρεις δέσμες φύλλων.
Πλέξτε τις τρεις δέσμες φύλλων μαζί (δύο φορές), όπως θα πλέκατε και τα μαλλιά.
Βεβαιωθείτε ότι το πλέξιμο είναι σφιχτό.

Βήμα 4

Πλεξούδες Σκόρδα Κρεμμύδια Βήμα 4
Προσθέστε δύο νέους βολβούς. Έναν σε κάθε πλευρά της πλεξούδας.
Ευθυγραμμίστε τα φύλλα τους με τις δύο εξωτερικές δέσμες φύλλων.
Πλέξτε τις τρεις δέσμες φύλλων μαζί (δύο φορές), όπως θα πλέκατε και τα μαλλιά.

Βήμα 5

Πλεξούδες Σκόρδα Κρεμμύδια Βήμα 5
Ακολουθώντας τις οδηγίες στα βήματα 3 και 4, συνεχίστε να προσθέτετε ένα κρεμμύδι/σκόρδο και στη συνέχεια δύο κρεμμύδια/σκόρδα, μέχρι να χρησιμοποιήσετε όλα τα κρεμμύδια/σκόρδα.
Η κορυφή της πλεξούδας, θα πρέπει να τελειώνει με ένα μόνο κρεμμύδι.
Τελειώστε την πλεξούδα, δένοντας σφιχτά τα τελευταία φύλλα σε σχήμα θηλιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου