.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

Φθινοπωρινή Λίπανση Καρποφόρων & Ξυνών



Τώρα τον Οκτώβριο που αρχίζουν οι βροχές είναι απαραίτητο να λιπάνουμε τα καρποφόρα δέντρα μας για τελευταία φορά μέσα στο χρόνο, ενώ για τα ξυνά (εσπεριδοειδή) χρειάζεται να γίνουν δύο λιπάνσεις. Η Φθινοπωρινή λίπανση βοηθά τα καρποφόρα να ξεπεράσουν πιο εύκολα τις δύσκολες συνθήκες του Χειμώνα, ενω τα ξυνά να αναπτυχθούν και να δημιουργήσουν περισσότερους χυμούς οι καρποί. 
Χρησιμοποιούμε συνήθως σύνθετα κοκώδη λιπάσματα τα οποία πρέπει να έχουν τα τρία βασικά στοιχεία (άζωτο, φώσφορο, κάλιο) και κάποια ιχνοστοιχεία όπως σίδηρο και μαγνήσιο. Μπορούν να χρησημοποιειθούν επίσης και κάποια οργανοχημικά λιπάσματα που περιέχουν και 25-30% οργανική ουσία. Ετσι αποφεύγουμε την προσθήκη κοπριάς τους χειμερινούς μήνες. Η ποσότητα του λιπάσματος εξαρτάται από την ηλικία του δέντρου. Δέντρα ηλικίας μέχρι 5 ετών χρειάζονται 1/2 kgr λίπασμα σύνθετο ή οργανοχημικό, ενώ για δέντρα ηλικίας άνω των 7-8 ετών πρέπει να ρίξουμε ένα 1 kgr λίπασμα ανά δέντρο. 
Στα εσπεριδοειδή η δεύτερη εφαρμογή πρέπει να γίνει πρίν το τέλος Νοεμβρίου με την προϋπόθεση ότι ο καιρός το επιτρέπει. Η ποσότητα του λιπάσματος θα πρέπει να είναι λίγο μικρότερη ανά δέντρο.

Πηγή:https://www.geoponiko-parko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου