.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

Νοθευμένα ή ακατάλληλα χιλιάδες τρόφιμα; Οι απαντήσεις του προέδρου του ΠΑΚΟΕ μετά την πανελλήνια έρευνα

Παντοπωλείο, Αγορά, Σούπερ Μάρκετ
Σοκ προκαλούν τα στοιχεία που δημοσίευσε το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών για τα τρόφιμα που κυκλοφορούν στην αγορά και που όλοι καταναλώνουν. Σύμφωνα με αυτά το 64% όσων έλεγξε το κέντρο ήταν είτε νοθευμένα είτε ακατάλληλα για κατανάλωση!
Μέσα στο 2017 τμήμα καταναλωτή του ΠΑΚΟΕ έλαβε περισσότερες από 3.000 καταγγελίες καταναλωτών για νοθευμένα και ακατάλληλα τρόφιμα που κυκλοφορούν στην αγορά.
Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, αξιολογώντας το περιεχόμενο των καταγγελιών μέσα από δειγματοληψίες, χημικές και μικροβιολογικές αναλύσεις, το ΠΑΚΟΕ διαπίστωσε ότι σε διάφορα δείγματα τροφίμων που πάρθηκαν από σημεία πώλησης, το 64% των δειγμάτων βρέθηκε νοθευμένο ή ακατάλληλο για κατανάλωση.
«Πρωταθλητές» αναδείχθηκαν το ελαιόλαδο (νοθευμένο το 75%) και τα αναψυκτικά (νοθευμένα κατά 72%). Παρατυπίες βρέθηκαν ακόμα και μέσα στα εμφιαλωμένα νερά, καθώς σε πολλά δείγματα είχαν αναπτυχθεί μικρόβια και βακτήρια επικίνδυνα για τον άνθρωπο.
O πρόεδρος του ΠΑΚΟΕ, Χημικός και Γεωλόγος, Παναγιώτης Χριστοδουλάκης, μίλησε στο Ράδιο Λασίθι και τον Δημήτρη Τουρλούκη για τα ευρήματα των ερευνών. Ακούστε όσα μας είπε και διαβάστε αναλυτικά τα ευρήματα:

Πηγή:radiolasithi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου