.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017

Δεύτερος κύκλος προκυρήξεων του Αναπτυξιακού νόμου για επιδοτήσεις σε θερμοκήπια



Μέσα στις επόμενες ημέρες προγραμματίζει το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης να προκηρύξει, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το νέο δεύτερο κύκλο προγραμμάτων-καθεστώτων του αναπτυξιακού νόμου (4399/2016), ο οποίος επιδοτεί θερμοκήπια και στάβλους.
Όπως γράφει το agronews.gr, στον νέο κύκλο των προκηρύξεων θα ενταχθούν τα τέσσερα προγράμματα-καθεστώτα και συγκεκριμένα: α) «Ενίσχυση Μηχανολογικού Εξοπλισμού», β) «Γενικής Επιχειρηματικότητας», γ) «Νέες Ανεξάρτητες μμε» και δ) «Επενδύσεις Μείζονος Σημασίας», με τον συνολικό εκτιμώμενο προϋπολογισμό (δημόσια δαπάνη) να υπολογίζεται στα 550 εκατ. ευρώ. Να σημειωθεί ότι το μεγαλύτερο ποσοστό θα αφορά ενισχύσεις φορολογικής απαλλαγής.
Το ελάχιστο ύψος επένδυσης για να υπαχθεί ένα σχέδιο στον νόμο ορίζεται στις 50.000 ευρώ για τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚΟΙΝΣΕΠ), στις 100.000 ευρώ για πολύ μικρές επιχειρήσεις, στις 150.000 ευρώ για μικρές επιχειρήσεις, στις 250.000 ευρώ για μεσαίες επιχειρήσεις και για cluster, και στις 500.000 ευρώ για μεγάλες επιχειρήσεις.
Στα σχέδια που υπάγονται στα καθεστώτα ενισχύσεων του νόμου μπορούν να παρέχονται τα παρακάτω είδη ενισχύσεων:
α. Φορολογική απαλλαγή που συνίσταται στην απαλλαγή από την καταβολή φόρου εισοδήματος επί των πραγματοποιούμενων προ φόρου κερδών, τα οποία προκύπτουν από το σύνολο των δραστηριοτήτων της επιχείρησης, αφαιρουμένου του φόρου του νομικού προσώπου ή νομικής οντότητας που αναλογεί στα κέρδη που διανέμονται ή αναλαμβάνονται από τους εταίρους. Το ποσό της φορολογικής απαλλαγής υπολογίζεται ως ποσοστό επί της αξίας των ενισχυόμενων δαπανών του επενδυτικού σχεδίου ή και της αξίας του καινούριου μηχανολογικού και λοιπού εξοπλισμού που αποκτάται με χρηματοδοτική μίσθωση και συνιστά ισόποσο αποθεματικό.
β. Επιχορήγηση, που συνίσταται στη δωρεάν παροχή από το δημόσιο χρηματικού ποσού για την κάλυψη τμήματος των ενισχυόμενων δαπανών του επενδυτικού σχεδίου και προσδιορίζεται ως ποσοστό αυτών. Σημειώνεται ότι δυνατότητα λήψης επιχορήγησης από υφιστάμενη επιχείρηση προϋποθέτει την εμφάνιση κερδών τουλάχιστον σε μία χρήση από τις τελευταίες 7 πριν από την υπαγωγή.
γ. Επιδότηση χρηματοδοτικής μίσθωσης, η οποία συνίσταται στην κάλυψη τμήματος των καταβαλλόμενων δόσεων χρηματοδοτικής μίσθωσης που συνάπτεται για την απόκτηση καινούριου μηχανολογικού και λοιπού εξοπλισμού και προσδιορίζεται ως ποσοστό επί της αξίας απόκτησης αυτών που εμπεριέχεται στις καταβαλλόμενες δόσεις. Η επιδότηση δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 7 έτη.
δ. Επιδότηση του κόστους της δημιουργούμενης απασχόλησης, η οποία συνίσταται στην κάλυψη από το δημόσιο μέρους του μισθολογικού κόστους των θέσεων εργασίας που δημιουργούνται και συνδέονται με το επενδυτικό σχέδιο και οι οποίες δεν λαμβάνουν καμία άλλη κρατική ενίσχυση.
ε. Σταθεροποίηση συντελεστή φορολογίας εισοδήματος για 12 έτη.

Πηγή:radiolasithi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου