.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017

Η εκτροφή της Χήνας: Αναπαραγωγή διατροφή, χώρος, και μικρά μυστικά



Οι χήνες είναι ένα πολύ αποδοτικό ζώο, για προστασία στο κοτέτσι, καθαρισμό απο ζιζάνια και χορτάρια στο χωράφι, και φύλακας ακόμη και απο ανθρώπους. Είναι πολύ έξυπνο ζώο και η φωνή της ακούγεται πολύ μακριά αν νιώσει απειλή. Η εκτροφή της χήνας είναι σχετικά εύκολη, δεν είναι πολύ απαιτητικά ζώα, έχουν μεγάλη ανθεκτικότητα σε ασθένειες και υγρασία. Όπως έχουμε γράψει αρκετές φορές, εδώ στο site Ελληνικές Κότες, οι χήνες είναι πολύ χρήσιμες στη φάρμα, και μπορούν να μας σώσουν απο μια επίθεση κουναβιού η αλεπούς.


Η εκτροφή της Χήνας εμπειρικές πληροφορίες
Πρώτα απ’ όλα, φροντίστε ώστε τα χηνάρια (χηνάκια μιάς ή δύο ημερών) να φτάσουν στα χέρια σας αργά την άνοιξη ή στις αρχές του καλοκαιριού (τέλος Μαΐου ή Ιούνιο). Αυτή την  εποχή, τα πουλιά χρειάζονται πολύ λιγότερη φροντίδα επειδή ο καιρός είναι πολύ καλός. Τα χηνάρια χρειάζονται ένα ζεστό, στεγνό μέρος για μία έως τέσσερες εβδομάδες, ανάλογα με τον καιρό.

Ένας χώρος 1,80 Χ 2,40 μέτρα φτάνει με το παραπάνω για δέκα χηνάρια. Τα πολύ μικρά πουλιά πρέπει να είναι προφυλαγμένα από ρεύματα, υγρασία και κρύο. Μια 250άρα λάμπα θερμότητας (όπως αυτές για κοτόπουλα) κρεμασμένη σε ύψος 35 με 45 εκατοστά από το δάπεδο προσφέρει καλή ζέστη. Μπορείτε να τεστάρετε τη θερμοκρασία βάζοντας το χέρι σας στο δάπεδο ακριβώς κάτω από τη λάμπα. Αν είναι πολύ ζεστά για το χέρι σας, τότε είναι πολύ ζεστά και για τα χηνάρια. Υψώστε ή κατεβάστε ανάλογα τη λάμπα. Η σωστή θερμοκρασία είναι αυτή που κρατάει άνετα τα πουλιά χωρίς να σκαρφαλώνουν το ένα πάνω στο άλλο. Τα χηνάρια αν νιώθουν άνετα θα απλωθούν στο δάπεδο σχηματίζοντας ένα δαχτυλίδι γύρω από τη λάμπα θερμότητας. Αν υπάρχουν ρεύματα, φτιάξτε γύρω τους ένα προστατευτικό κάλυμμα από χαρτόνι τουλάχιστον 30 εκατοστά ύψος και με διάμετρο 1,5 περίπου μέτρο.

Διαβάστε περισσότερα

Πηγή:https://ellinikeskotes.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου