.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017

Τα 5 Ποιοτικά Χαρακτηριστικά-Κλειδί για το Ελαιόλαδο

Αποτέλεσμα εικόνας για ελαιόλαδο εργοστάσιο φωτο


Η ελαιοκαλλιέργεια  καλύπτει περίπου το 20% της καλλιεργούμενης έκτασης της χώρας. Ως εκ τούτου αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους κλάδους της Ελληνικής αγροτικής οικονομίας. Ωστόσο η Ελλάδα αν και κατέχει διεθνώς την τρίτη θέση στην παραγωγή ελαιόλαδου μετά την Ισπανία και την Ιταλία, υστερεί στον τομέα των εξαγωγών καθώς η μεγαλύτερη ποσότητα λαδιού που παράγεται εξάγεται χύμα. Αναλυτικότερα, μόνο το 25% των εξαγωγών είναι τυποποιημένο σε αντίθεση με τους κυριότερους ανταγωνιστές Ιταλία και Ισπανία για τους οποίους τα αντίστοιχα μεγέθη είναι 97% και 55% (έρευνα). Αυτό οδηγεί σε μεγάλες απώλειες εσόδων καθώς δεν εκμεταλλευόμαστε την αυξημένη αξία που επιφέρει η τυποποίηση σε ένα προϊόν.

Εστιάζοντας στην ανάδειξη των παρακάτω ποιοτικών χαρακτηριστικών του ελληνικού ελαιόλαδου η χώρα μπορεί να διεκδικήσει ένα μεγαλύτερο κομμάτι της παγκόσμιας αγοράς.

To κύριο πλεονέκτημα του ελληνικού λαδιού είναι η χαμηλή οξύτητα του. Το μεγαλύτερο ποσοστό  ανήκει στην κατηγορία του έξτρα παρθένου ελαιόλαδου το οποίο χαρακτηρίζεται από οξύτητα 0,8%. Η οξύτητα είναι το μέγεθος το οποίο προσδιορίζει την περιεκτικότητα οξέων σε μια κατηγορία ελαιόλαδου.
Αριθμός υπεροξειδίων: Δείχνει τον βαθμό οξείδωσης του ελαιολάδου. Το συγκεκριμένο μέγεθος χρησιμοποιείται ως μέσο μέτρησης της ηλικίας ενός λαδιού, αλλά αποκαλύπτει και αν αυτό έχει αποθηκευτεί σωστά ή όχι.
Απορρόφηση στο υπεριώδες: Αποτελείται από δύο σταθερές (K232 και K270) και έναν δείκτη ΔΚ. Πρακτικά η σταθερά Κ232 δείχνει πόσο χρόνος έχει μεσολαβήσει μεταξύ της συλλογής των λαδιών και της παραγωγής του λαδιού (όσο μικρότερος τόσο ποιοτικότερο το λάδι), η Κ270 χρησιμοποιείται για να δείχνει πόσο φρέσκο είναι το λάδι, και ο δείκτης ΔΚ δείχνει αν το λάδι έχει υποστεί ανάμιξη με άλλα ελαιόλαδα.
Οσμή & γεύση (Οργανοληπτική αξιολόγηση): Εδώ χρησιμοποιούνται οι ανθρώπινες αισθήσεις της οσμής και γεύσης προκειμένου να αποδοθούν τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά ενός  λαδιού. Υπάρχουν τόσο οι θετικές ιδιότητες όπως το φρουτώδες, το πικρό, το πικάντικο και το γλυκό αλλά και οι αρνητικές όπως μεταξύ άλλων το κρασώδες, το μεταλλικό, το καμμένο, το μουχλιασμένο.
Η Ελλάδα κατά κανόνα παράγει εξαιρετικό ελαιόλαδο. Το ζητούμενο είναι να το προβάλλουμε στην διεθνή αγορά, χρησιμοποιώντας και αναδεικνύοντας τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά με συγκεκριμένο και κατανοητό τρόπο.  Ο συνδυασμός της τυποποίησης με την χρήση όλων των σύγχρονων εργαλείων marketing μπορεί να οδηγήσει σε βελτίωση της θέσης του ελληνικού λαδιού στην παγκόσμια αγορά.

Πηγή:http://www.excelixi.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου