.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

Κλάδος προτεραιότητας ο αμπελοοινικός και για την Κρήτη στα Σχέδια Βελτίωσης

Κλάδος προτεραιότητας ο αμπελοοινικός και για την Κρήτη στα Σχέδια Βελτίωσης

Tον ορισμό του Αμπελοοινικού τομέα ως κλάδου προτεραιότητας στο πλαίσιο της Δράσης 4.1.1 του Π.Α.Α. 2014-2020 ανακοίνωσε η Περιφέρεια Κρήτης και συγκεκριμένα το Γραφείο Πρωτογενή Τομέα του αντιπεριφερειάρχη, μετά από σχετική επιστολή του Κλαδικού Εθνικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Αμπελοοινικών Προϊόντων (ΚΕΟΣΟΕ).

Στην επιστολή του ΚΕΟΣΟΕ επίσης επισημαίνεται ότι τα αμπελοοινικά προϊόντα έχουν ενταχθεί στον Α΄ Κύκλο του Αγροδιατροφικού Τομέα, στο πλαίσιο υλοποίησης της Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης της Περιφέρειας Κρήτης - RIS3Crete.

Επιπλέον αναφορικά με την υποβολή αιτήσεων στη Δράση 4.1.1 "Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στην ανταγωνιστικότητα της εκμετάλλευσης" του υπομέτρου 4.1 "Στήριξη για επενδύσεις σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις" του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-20, η αίτηση που εμπεριέχει τα αμπελοοινικά προϊόντα μοριοδοτείται στο 14% κατά τη βαθμολόγηση, σύμφωνα με τα μόρια που αντιστοιχούν στις προτεραιότητες της Περιφέρειας, αυξάνοντας κατ' αυτό τον τρόπο τα μόρια και τις πιθανότητες επιλεξιμότητας της αίτησης.
Συνεπώς οι κατέχοντες Άδειας Φύτευσης αμπελώνων με βάση τον ΚΑΝ(ΕΕ) 1308/2013, αποκτούν σαφές προβάδισμα προτεραιότητας, εφόσον υποβάλλουν αίτημα στήριξης στο πλαίσιο των Σχεδίων Βελτίωσης.

Πηγή:http://www.agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου