.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

Λίπανση µαζί µε πότισµα απαιτεί η ροδιά



Στο πλαίσιο της επιλογής του κατάλληλου λιπάσµατος, οι γεωπόνοι αναφέρουν ότι κατά το πρώτο έτος, η χορήγηση 10-15 Αζώτου γραµ/δένδρο/µήνα, βοηθά πολύ στην ανάπτυξη του δέντρου.
Κατά το δεύτερο έτος και πριν την άνθηση (Μάιος) χορηγούνται 100 γραµ. Αζώτου 200 γραµ. φωσφώρου και 100 γραµ. Καλίου/δέντρο. Κατά το τρίτο έτος συστήνεται η εφαρµογή 250-300 γραµ. Αζώτου/δένδρο/έτος και φώσφορο-κάλιο µια ποσότητα 150-200 γραµ./δέντρο/έτος.
Όταν τα δέντρα µπουν σε καρποφορία (4-5 έτος) έχουµε την Αζωτούχο λίπανση όπου σε κάθε δέντρο/έτος χορηγούµε 80-150 γραµ. Άζωτο, η οποία µοιράζεται σε 2-3 δόσεις αρχίζοντας από τα τέλη του χειµώνα.
Τα επόµενα δύο χρόνια η αζωτούχος λίπανση (ανάλογα µε τη βλάστηση) χωρίζεται σε 2-3 δόσεις µε πρώτη εφαρµογή τέλη του χειµώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου