.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018

Η αυξημένη υγρασία φέρνει περονόσπορο στην πατάτα

Σε όλες τις περιοχές της Πελοποννήσου, της δυτικής Ελλάδας και των Ιονίων νήσων υπάρχουν  πατάτες που βρίσκονται σε ευπαθές στάδιο στις προσβολές του παθογόνου.
Οι καιρικές συνθήκες των τελευταίων ημερών, με χαμηλή θερμοκρασία και αυξημένη υγρασία λόγω βροχοπτώσεων, παραμένουν ευνοϊκές για προσβολές περονοσπόρου.
Οι γεωπόνοι του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών Αχαΐας συστήνουν στους παραγωγούς πατάτας να συνεχίσουν την προστασία της καλλιέργειας κατά του περονόσπορου με τις οδηγίες του τοπικού γεωπόνου από τις λίστες με τα εγκεκριμένα σκευάσματα.
Οι καλλιεργητές καλούνται να χρησιμοποιήσουν τις μεγαλύτερες συνιστώμενες από την ετικέτα δόσεις και το μικρότερο μεσοδιάστημα μεταξύ των ψεκασμών. Επειδή έχει αρχίσει η συγκομιδή της φθινοπωρινής πατάτας, απαιτείται να τηρηθούν αυστηρά τα όρια του τελευταίου ψεκασμού πριν τη συγκομιδή ώστε να μην υπάρξουν υπολείμματα στους κονδύλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου