.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

Υπερβολική λίπανση µειώνει την παραγωγικότητα της πορτοκαλιάς

Η υπερβολική χρήση λιπασµάτων στη πορτοκαλιά, µπορεί να προκαλέσει παρενέργειες στα δέντρα, στη παραγωγικότητα τους αλλά και στους καρπούς. Η χορήγηση των λιπασµάτων µπορεί να γίνει είτε στο έδαφος, µε κοκκώδη σύνθετα λιπάσµατα, είτε µαζί µε το νερό της άρδευσης (υδρολίπανση), είτε µε ψεκασµό στα φύλλα (διαφυλλική λίπανση).
Για τη σωστή λίπανση κάθε φορά πρέπει να λαµβάνεται υπόψη η ηλικία του δέντρου, η ποιότητα του εδάφους, η ποικιλία της πορτοκαλιάς κτλ. Σε ελαφρύ χώµα και αµµώδες χώµα, προσθέτουµε µεγαλύτερη ποσότητα αζώτου γιατί ξεπλένεται πιο εύκολα και γρήγορα λόγω ποτίσµατος.
Σε βαριά εδάφη απαιτείται µεγαλύτερη ποσότητα καλίου γιατί η άργιλος συγκρατεί το στοιχείο και το φυτό δυσκολεύεται να το προσλάβει. Ένα δέντρο 7-10 ετών χρειάζεται 1-1,5 κιλό σύνθετο κοκκώδες λίπασµα τύπου 12-12-17 δύο µε τρεις φορές το χρόνο. Σε φτωχά εδάφη πρέπει το λίπασµα να περιέχει κι ένα ποσοστό 15-20% οργανική ουσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου