.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Ραγδαίες εξελίξεις: Χάνουμε τη φέτα

 -

 «Παίρνει κεφάλια» ο Αποστόλου


Αδυναμία και ανικανότητα ορισμένων να διαφυλάξουν τα θεμελιώδη εμπορικά δικαιώματα της χώρας μας και των Ελλήνων κτηνοτρόφων και παραγωγών φέτας

Έξαλλος φέρεται να είναι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, ζητώντας μάλιστα την παραίτησή τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, σε επιστολή του προς τα μέλη του ΔΣ του οργανισμού, αναφέρει πως ο λόγος που ελήφθη αυτή η απόφαση είναι η ευθύνη που φέρουν ώστε να χαθούν οι προθεσμίες σύναψης συμβάσεων για το πρόγραμμα προώθησης της Φέτας στην Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς και σε τρίτες χώρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η καταληκτική προθεσμία υπογραφής σύμβασης για το πρόγραμμα Προώθησης της Φέτας ΠΟΠ «Feta PDO. Let's get real!» στην Ευρωπαϊκή Αγορά και σε Τρίτες Χώρες, έληγε στις 13 Μαΐου.

Θυμίζουμε πως με την έναρξη εφαρμογής της συνθήκης της Λισσαβώνας, από το 2009 η Ε.Ε. έχει αρμοδιότητα σύναψης διεθνών εμπορικών συμφωνιών. Μετά την κατάρρευση των διεθνών πολυμερών συνομιλιών του γύρου της Ντόχα το 2011, που γίνονταν στο πλαίσιο του ΠΟΕ, η Ε.Ε. στράφηκε σε διαπραγματεύσεις για σύναψη διμερών εμπορικών συμφωνιών με τον Καναδά, ΗΠΑ, Κίνα, Αυστραλία, χώρες της Ν. Αφρικής, Ν. Ζηλανδίας, Τουρκίας, Λατινικής Αμερικής και διαπραγματεύεται συνολικά 50 διεθνείς συμφωνίες.

Με τη συμφωνία CETA (Ε.Ε. – Καναδά) και Ν. Αφρικής κατοχυρώνονται πλήρως η παρμεζάνα και το ροκφόρ απαγορεύοντας στις πολυεθνικές να διακινούν στον Καναδά απομιμήσεις τυριών τους, ενώ δεν κατοχυρώνεται η φέτα.

Τονίζουμε τέλος ότι, η φέτα είναι ελληνικό προϊόν που εισφέρει πάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ στα έσοδα στην εθνική μας οικονομία καθώς η ζήτηση της σε ετήσια βάση ξεπερνά τους 500.000 τόνους στην παγκόσμια αγορά ενώ στην παραγωγή της σε όλα τα σταδία απασχολούνται πάνω από 300.000 αγροτών.


 newsbomb.gr


Το διαβάσαμε από το: http://thesecretrealtruth.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου