.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

Τα φυτά επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω ενός υπογείου δικτύου




Μπορεί να ξεχνάτε να πείτε μια καλημέρα του γειτόνου.Μπορεί να μην έχετε όρεξη να απαντήσετε στο χαιρετισμό της γειτόνισσας.Οταν όμως φτάνετε στο χωράφι μην ξεχνάτε ποτέ να πείτε με πλατύ χαμόγελο ένα μεγάλο χαιρετισμό στα φυτά σας!
09.05.2018 09:26
Τα φυτά χρησιμοποιούν ένα υπόγειο δίκτυο επικοινωνίας για την ανταλλαγή χημικών προειδοποιήσεων
Τα φυτά χρησιμοποιούν ένα υπόγειο δίκτυο επικοινωνίας για την ανταλλαγή χημικών προειδοποιήσεων, σύμφωνα με νέα μελέτη, που δημοσιεύθηκε από ομάδα βιολόγων του Σουηδικού Πανεπιστημίου Γεωπονικών Επιστημών.

Σύμφωνα με τη μελέτη αυτή, τα φυτά που βρίσκονται σε ένα πολυσύχναστο περιβάλλον εκκρίνουν χημικές ουσίες στο έδαφος που ωθούν τα γειτονικά φυτά, να αναπτυχθούν πιο επιθετικά, πιθανώς για να μην είναι στη σκιά. Επιστήμονες έχουν ήδη αποδείξει ότι όταν τα φύλλα των φυτών αγγίζουν τα φύλλα και τα κλαδιά γειτονικών δέντρων, αλλάζουν στρατηγικές ανάπτυξης. 
Αυτή η μελέτη έρχεται να προσθέσει περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με το περίπλοκο σύστημα επικοινωνίας των φυτών. Σε αντίθεση με τα ζώα, τα φυτά δεν έχουν νευρικά συστήματα και έτσι δεν μπορούν να επικοινωνήσουν χρησιμοποιώντας ταχεία ηλεκτρικά σήματα. Αντ ‘αυτού, τα φυτά επικοινωνούν μέσω μιας σχετικά αργής ανταλλαγής χημικών μηνυμάτων. Μέρος της επικοινωνίας πραγματοποιείται μέσω των υπόγειων δικτύων συμβιωτικών οργανισμών, τις μυκόρριζες, που είναι μικροσκοπικά, λευκά και σπειροειδή σωληνάρια στο έδαφος, των οποίων ο ρόλος είναι η μεταφορά νερού και θρεπτικών συστατικών αλλά και τοξικών, χημικών ουσιών, από δένδρο σε δένδρο. 
Ο Δρ. Νίνκοβιτς και η ομάδα του, θέλησαν να δουν εάν οι χημικές ουσίες που απελευθερώνονται κατευθείαν στο έδαφος από τα καταπονημένα φυτά, θα μπορούσαν να αλλάξουν τη συμπεριφορά των γειτόνων τους. 

Η μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Plos One, εστίασε στα φυτά αραβοσίτου, τα οποία τείνουν να αναπτύσσονται σε ένα προβληματικό περιβάλλον. Η επιστημονική ομάδα προσομοίωσε την αφή ενός φυτού χαϊδεύοντας τα φύλλα ενός καλαμποκιού για ένα λεπτό κάθε μέρα, με μια βούρτσα μακιγιάζ. 
Όταν αφαίρεσαν το καλαμπόκι και τοποθέτησαν ένα άλλο φυτό στην θέση του, διαπίστωσαν ότι το νέο φυτό ανέπτυξε περισσότερα φύλλα και λιγότερες ρίζες. Τα σπορόφυτα που φυτεύτηκαν σε ένα ειδικό διάλυμα μέσα στο οποίο είχαν προηγουμένως τοποθετηθεί άλλα φυτά που δεν είχαν αγγιχτεί με τη βούρτσα, δεν αντέδρασαν με τον ίδιο τρόπο. 
ΠΗΓΕΣ: Independent, TheGuardian

Κάνοντας bullying σε ένα φυτό: Ένα πείραμα για τον σχολικό εκφοβισμό


10.05.2018 11:59
Ένα διαφορετικό πείραμα που είχε στόχο να δείξει τα αποτελέσματα του σχολικού εκφοβισμού στην ανάπτυξη των νέων, έγινε σε σχολείο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Το πείραμα είναι πρωτότυπο, καθώς δείχνει πως αντιδρούν τα φυτά σε σχέση με το πως τους συμπεριφέρεται ο άνθρωπος.
Ειδικότερα, τοποθέτησαν δύο όμοια φυτά στην είσοδο ενός σχολείου σε ακριβώς ίδιες συνθήκες φωτισμού και ποτίσματος. Στην πορεία του πειράματος δόθηκαν σαφείς οδηγίες στους μαθητές, να συμπεριφερθούν με αγάπη και στοργή στο ένα φυτό και με θυμό στο άλλο.
Η διάρκεια του πειράματος ήταν σχεδόν 30 μέρες και όπως μπορείτε να δείτε και στο παρακάτω βίντεο τα αποτελέσματα δίνουν το δικό τους μάθημα στους μαθητές σχετικά με τον σχολικό εκφοβισμό.




tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου