.

................Η αυξημένη κατανάλωση λαχανικών είναι μιά ισχυρότατη ασπίδα κατά του κορωνοιού..................Κοτέτσι:10 τετραγωνικά,σταύλο: 20 τετραγωνικά,κήπο: 100 τετραγωνικά,15 ρίζες ελιές κι ένα πηγαδάκι.Αυτά είναι που χρειάζονται για να αποκτήσουμε τη βάση για αυτάρκεια ...........Τουτη η γής θα προκόψει μόνο όταν ο άνθρωπος αποστασιοποιηθεί απο τη χρήση του χρήματος.Φαντάσου φίλε μου να έχεις λεφτά αλλά να έχουν χαθεί απο τη γή όλα τα ζώα,όλα τα ψάρια ,όλα τα πουλιά και όλα τα δέντρα και τα φυτά.Τότε τί θα μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά σου??.... . ............................ ........ ........ .. ......................... ........... ......

Τρίτη 8 Μαΐου 2018

ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΦΡΑΓΚΟΣΥΚΩΝ


Συλλογή

Ο καλύτερος, παραγωγικότερος και ταχύτερος τρόπος είναι με τα χέρια. Είτε φορώντας γάντια (με σκληρή εξωτερική επιφάνεια) είτε με ένα κομμάτι φραγκοφύλλας αφού της αφαιρέσουμε τα αγκάθια. Στο βίντεο που ακολουθεί κόβουν και λίγη φραγκοφύλλα μαζί γιατί τα πάνε για εμπόριο και εξαγωγή.
Για όσα δεν φτάνουμε με τα χέρια χρησιμοποιούμε τις "φούχτες για φραγκόσυκα" που φτειάχνουν και πουλάνε τα λευκοσιδηρουργεία ("Κοσταρέλλι", "Αποστολάκι") Προσεχώς φωτογραφίες της "φούχτας".
Ο κύριος στο βίντεο που ακολουθεί, χρησιμοποιεί ένα διαφορετικό εργαλείο. Μας δείχνει και ένα τρόπο να καθαρίζουμε τα αγκάθια.

Καθάρισμα
  • Κρατάμε σταθερό το φραγκόσυκο είτε σε μια οριζόντια επιφάνεια με ένα πιρούνι (κλασική μέθοδος αλλά μικρής απόδοσης) είτε με το χέρι (λεπτομέρειες παρακάτω)
  • Κόβουμε τις δύο άκρες
  • Κάνουμε μια τομή από την μια άκρη στην άλλη και σε βάθος όσο και η φλούδα
  • Ξετυλίγουμε την φλούδα και παίρνουμε το φραγκόσυκο
Για το καθάρισμα κρατώντας το φραγκόσυκο στο χέρι:
  • Βάζουμε τα φραγκόσυκα στο νερό για να μαλακώσουν τα αγκάθια
  • Φοράμε γάντια μιας χρήσης
  • Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία όπως πριν
Στο βίντεο που ακολουθεί, ένας πωλητής φραγκόσυκων σε υπαίθρια αγορά της Μάλτας, κάνει με τέτοια επιδεξιότητα και τέτοια ταχύτητα τις τομές που δεν φαίνεται η τομή ανάμεσα στις άκρες παρά μόνο αν δείτε το βίντεο βήμα-βήμα. Ο τύπος μπορεί να καθαρίζει και πάνω από 500 φραγκόσυκα την ώρα. Εγώ στις πρώτες προσπάθειες με αυτή τη μέθοδο καθάρισα 60 φραγκόσυκα σε ένα τέταρτο. Αρκετή ποσότητα για 1,5 λίτρο εξαιρετικό χυμό!

Πηγή:http://www.reissis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου